Каррагінан очищений RCK (Е407)
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 110017
1 237 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (44) 501-30-09
- +380 (44) 333-60-25

Каррагінан (E407) - природний загусник, що отримується з визначених видів червоних водоростей (класу Rhodophyceae).
Очищені каррагінани отримують шляхом виварювання водоростей в лужному розчині протягом декількох годин, після чого тверді частини водоростей фільтруються. Отримані каррагінани концентруються і видаляються з розчину, а потім сушаться. Цей спосіб вилучення речовини використовується протягом сотень років, хоч і є повільним і дорогим.
Сфера застосування: м'ясні, рибні вироби (в т.ч. сурімі), кондитерські вироби (начинки, желе, цукерки, глазурі), молочні вироби (десерти, морозиво, муси, топінги, вершки, кисломолочні продукти тощо), хлібобулочні вироби (тісто), корми для домашніх тварин.
Каррагінан володіє високою гелеутворюючою і водозв`язуючою здатністю. Внаслідок наявності на поверхні негативних зарядів легко взаємодіє з білками і катіонами; утворює після циклу "нагрівання-охолодження" міцну просторову сітку. Після хорошого очищення каррагінан нейтральний по смаку і запаху.
Каррагінан відмінно зв'язує вологу, що дозволяє при складанні рецептури регулювати вміст води та інших рідин в складі кінцевих продуктів.
Хоча каррагінан не є поверхнево-активною речовиною, він здатний стабілізувати емульсії. Його загущуючі і тиксотропні властивості надають цілісність системи, перешкоджають злиттю олійних крапель, а також поділу на водну і масляну фази.
Каррагінани широко використовуються в харчовій промисловості в якості згущувачів, стабілізаторів і емульгаторів. Вони надають їжі гладку текстуру і підкреслюють аромат. Їх часто використовують в продуктах, таких як:
- кефір;
- сметана;
- молочний шоколад;
- вершки;
- морозиво;
- йогурт і сир.
Так як каррагінани вступають в реакцію з молочними білками. Вони також використовуються у виробництві:
- соєвого молока;
- мигдального молока;
- кокосового молока.
Каррагінан є альтернативою желатину не тваринного походження, що дозволяє його вживати в їжу вегетаріанцям. Каррагінани також додаються при виробництві:
- желе;
- пива;
- шербетів;
- приправ;
- рибних продуктів;
- м'ясних продуктів;
- цукрової глазурі;
- фруктових кексів;
- пончиків;
- пирогів;
- шоколаду;
- соків.
Як стабілізатор каррагінан використовують у виробництві непродовольчих товарів, таких як:
- зубна паста;
- освіжувачі повітря;
- гелі для волосся.
У хімії гелі, зроблені на основі каррагінану, можуть бути використані для іммобілізації клітин. Крім цього, як стабілізатор, каррагінан додають в деякі види пінобетону для потовщення піни і додання їй більш липкого ефекту. У Європі заборонено додавати каррагінан в дитяче харчування і суміші.
Здатність до ефективного водозв`язування і утворення слабких водних гелів, дуже стабільних до ферментативного розкладання, робить каррагінан унікальним загущувачем зубної пасти.
Плівкотвірна здатність використовується в складі кондиціонерів в шампунях, а також в оболонках таблеток, виробництві фотографічних плівок, для підвищення температури плавлення желатинового холодцю, а також в якості желюючих добавок для бактеріологічних середовищ.
Крім стабілізуючої властивості, каррагінан можна використовувати для підвищення в'язкості і поліпшення органолептики рідких харчових продуктів. У молочних продуктах, желюючих або в`язких, каррагінанам, як правило, віддається перевага через його функціональні властивості і високу економічность.
Доставка: здійснюється в усі регіони України.
Контактна інформація
Сайт: www.alma-veko.com.ua
Телефон:
+380-44-503-82-78 (Відділ обслуговування клієнтів)
+380-67-555-77-09 (Відділ продажів)
+380-44-501-30-09 (Факс)
Оптові ціни уточнюйте.
Зразок для відпрацювання | |
---|---|
Зразок товару | Безкоштовно |
Основні | |
Мінімальне замовлення | 25 кг |
- Ціна: 1 237 ₴/кг